Fiúkkal az élet

Gipszfigurák

gipsz járművekKreatív elfoglaltság akár nyáron is.
Amikor éppen esik az eső, vagy túlságosan meleg van odakint (az a bizonyos 10-15 óra, amikor jobb, ha árnyékban tartózkodunk), bentre is jól jön néhány ötlet, hogy ne unatkozzanak a srácok.

Filléres, de nagyszerű ötletet próbáltunk ki pár éve. Vettem egy szappanöntő-formát, amit én véletlenül sem szappankészítésre használtam. Az tetszett meg benne, hogy járműveket lehetett készíteni vele, gondoltam, ennek örülni fognak a fiaim. Vettem egy csomag gipszet is. Kb tejföl-sűrűségűre keverve, gyorsan beleöntöttük a formába, és hamarosan készen is voltak a járművek. A nyári napon gyorsan megszáradtak és akkor láttak igazán munkához a fiúk. Temperával kifestették a figurákat. Nem győztük gyártani az újabb és újabb járműveket!

vitorlásKésőbb sógyurmát is gyúrtunk, ebből tó készült a hajók számára. Ezt egy kicsit tovább tartott megszárítani, mivel nagyobb volt a felület, könnyebben eltörhetett volna, ezért kicsit óvatosabban kellett vele bánni, de végül ez is jó lett.

Száradás után remekül lehetett játszani a kész járművekkel földön, vízen, levegőben. Igaz, viszonylag könnyen törik, de nagyon gyorsan pótolható játék! (A gipsz sajnos nem tart ki végtelenségig, de a formát bármennyiszer lehet használni!)

Járművek helyett lehet készíteni állatokat is, nekik sógyurmából házikók, fák, stb készíthetők. Jégkocka-készítő formákat, vagy akár egy-egy érdekesebb bonbon műanyag tartóját is érdemes kipróbálni.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!