Fiúkkal az élet

Hogyan nevelj férfit?

apásNe sajnálkozz, ne panaszkodj, hogy eltűntek(?) a Földről az igazi férfiak! Tegyél ellene! Hogyan? Itt találsz 4 tippet!

1. A fiad nevelésében az apa is vegyen részt!
Születésétől fogva! A gyerek másol! Azt viselkedésmintát, azt a példát fogja követni, amit otthon, a családi körben lát, és nem azt, amiről beszéltek neki! Szerinted jó példa a párod? Szeretnéd, ha a kisfiad is olyan férfivé válna, amilyen az apukája? Akkor különösen fontos, hogy mindig ott legyen előtte ez a férfi-minta!

2. Egy férfi legyen erős!
De mit értünk ez alatt?
Legyen határozott, tudjon dönteni, és vállalja a felelősséget a döntéseiért!
Nos? Megtanulja a fiad, hogy bizonyos kérdésekben neki kell döntenie? És ha már döntött, vállalja is a következményeket?

3. Mikor lesz a fiúból férfi?
Amikor ráébred arra, hogy önálló személyiség! Tudod ez mikor következik be? A pszichológusok szerint 3 éves korban! Ettől a kortól kezdve folyamatosan éreztesd a fiaddal, hogy ő férfi!
Szokja meg, hogy legyen határozott! Tudja azt, hogy KELL, ahelyett, hogy KELLENE!

4. Egy fiú is hibázhat
Ahogy tanulmányozza az őt körülvevő világot, feszegeti a határokat. A felnőtt férfiak is – a gyerekekhez hasonlóan – sokszor ugyanezt csinálják, őket is zavarják a korlátok! Ők is megpróbálják túlfeszíteni a húrt – ennek köszönhetően fejlődik a világ! Úgyhogy a hibákért ne büntesd a fiadat! Abban próbálj neki segíteni, hogy megtalálja a jó megoldást a hibák kijavítására!

Fiús anyák figyelmébe >>
7 tipp, hogy nagyszerű embert nevelj a fiadból >>
A fiúk nevelésének aranyszabályai >>

Kép: Pixabay.com

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!